سایت رواننشاسی کودک و نوجوان

مشاوره روانشناسی کودک و نوجوان -بازی درمانی - قصه درمانی

سایت رواننشاسی کودک و نوجوان

مشاوره روانشناسی کودک و نوجوان -بازی درمانی - قصه درمانی

مشاوره فرزندپروری چیست؟


مشاوره فرزندپروری می تواند شامل موارد مختلفی باشد. به طور مثال تصور کنید که شما صاحب فرزندی شده اید و حالا دوست دارید از فرزند شما نمونه ای عالی و الگویی بی مثال برای همسالان وی در اجتماع ظاهر شود. در اینگونه مواقع یک سری از افراد به دنبال تقلید کورکورانه از دیگران و پدر و مادرهای اطراف خود هستند، در حالی که برخی دیگر به دنبال یادگیری مهارت ها می روند. خوب طبیعی است که استفاده از مشاوره فرزندپروری و یادگیری مهارت ها می تواند کمک بزرگی به شما نماید. در جلسات مشاوره فرزندپروری، ابتدا از مهارت هایی که شما دارید، اطلاعاتی کسب شده و سپس مشاور به شما در یادگیری مهارت های جدید و موردنیاز تان کمک خواهد کرد.



5توصیه مشاوره فرزندپروری برای خانواده مدرن امروز

مشاوره فرزندپروری این روزها مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. زیرا هر ساله کودکان با ضریب های هوشی بالاتر و توانایی های بیشتر به دنیا می آیند و به همین دلیل جهت شکوفایی هر چه بیشتر استعدادهای آن ها آگاهی از متدها و توصیه های مهم در مشاوره فرزندپروری بسیار کارساز خواهد بود.

کودکان با راهنمای نحوه پرورش متولد نمی شوند. هر کودکی متفاوت است و بنابراین روش کاملی برای تربیت همه کودکان وجود ندارد. با این وجود، با آگاهی از بهترین شیوه ها برای تربیت کودکان، می توانید این وظیفه را به بهترین نحو ممکن به انجام برسانید. در زیر 13 نکته عملی آورده شده است که در دوره های مشاوره فرزندپروری توسط مشاوران گوشزد می گردد. در ادامه همراه ما باشید تا از این نکات بیشتر بدانید.

1. به فرزند خود اعتقاد داشته باشید

والدین باید مشوق و تشویق فرزندشان در زندگی باشند. اگر والدین آنها این کار را برای آنها انجام ندهند، پس چه کسی این کار را می کند؟

قدرت اعتقاد والدین به توانایی فرزندشان در رسیدن به آن می تواند به کودک کمک کند احساس کنند که می توانند هر کاری را انجام دهند. این امر به کودک این قدرت را می دهد که وقتی والدین حامی و معتقد به توانایی های خود دارند بیشتر تلاش کند و بهترین عملکرد خود را ارائه دهند.

وقتی والدین به فرزندشان اعتقاد دارند، به فرزندشان کمک می کنند تا خودش را نیز باور کند. کودکان می آموزند که انسانهای توانمندی هستند که وقتی والدینی دارند که توانایی های خود را باور دارند می توانند به اهداف خود برسند.

نباید اجازه دهید ایجاد اعتماد به نفس در کودک تان محدود به هم سن و سالانش شود. زیرا در گروه های مختلف دوستان و اطرافیان، همیشه افرادی هستند که ممکن است کودک شما را از هر نظر زیرسوال ببرند و در نتیجه منجر به تضعیف اعتماد به نفس در وی گردند.

با این حال، داشتن پدر و مادری که به آنها و توانایی های آنها اعتقاد داشته باشد می تواند با تفکرات منفی هم سالانشان مقابله کند.

تمام آنچه برای این مورد نیاز دارید، یادآوری پیروزی های قبلی و یک گفتگوی کوتاه درباره این است که کار سخت برای ایجاد انگیزه در فرزندتان نتیجه می دهد. شما به پسر یا دخترتان می گویید که می تواند برنده شود و به توانایی های او ایمان دارید. نگرش او از یک شکست به نگرشی تغییر می کند که پر از انگیزه، انرژی و مثبت باشد.


2. بگذارید فرزندتان کثیف شود

بگذارید فرزندتان فرصت کثیف شدن داشته باشد. وقتی بچه ها در خاک، گل و طبیعت بازی می کنند، هر پنج حس خود را درگیر خواهند کرد. فرصتهای شکوفایی خلاقیت آنها را هنگام بازی در طبیعت، از آن ها نگیرید.

طبیعت کثیف است اما اشکالی ندارد. آنها وقت زیادی در زندگی دارند تا تمیز باشند. آنها به خاطر پیشرفت خود باید کثیف شوند.

به عنوان مثال، وقتی آنها بیرون بازی می کنند در یک جعبه شن و ماسه با گل و لای پر از دست و صورت خود و با اسباب بازی های پخش شده در همه جا ، به نظر شما یک ظرف بزرگ است. برای آن کودک، آنها ممکن است یک شاهکار غذای خیالی با شن و ماسه و گل ایجاد کنند.

کودک با استفاده از خلاقیت ، حواس خود را درگیر می کند و آنها در حال تکمیل پروژه ای هستند که ساخته خود آنها است. این فرصت ها را برای شکوفایی و پیشرفت از آنها نگیرید، فقط به این دلیل که می خواهید تمیز بمانند. با قرار گرفتن در خاک، گل و لای و طبیعت اجازه دهید تا شکوفا شوند.


3. تربیت کودک یک رقابت نیست

برای برخی از افراد بالغ، همه چیز در رقابت خلاصه می شود. توصیه ما به شما این است که هر کاری برای فرزندتان کردید، تنها به دلیل نظر و تصمیم خودتان باشد؛ نه صرفاً به خاطررقابت با خانم همسایه و یا عمه و هر کس دیگر. این مورد یکی از مهم ترین نکاتی است که در مشاوره فرزندپروری به آن اشاره می شود.

4. ابتدا ایمنی

رعایت ایمنی و محاظفت از کودکان مخصوصاً در سه سال اول زندگی آن‌ها از اهمیت اساسی برخوردار است. شاید این نکته ای معمولی به نظر برسد، اما در مشاوره فرزندپروری به آن توجه ویژه ای می شود.

هدف شما از سه سال اول زندگی فرزندتان، زنده نگه داشتن آنها است.

البته شما باید نیازهای اساسی آنها را برآورده کنید. به آنها غذا دهید، آنها را عوض کنید، آنها را دوست داشته باشید، اما ابتدا از ایمن بودن آنها اطمینان حاصل کنید ، در غیر این صورت مراقبت بی معنی می شود.

5- دوره CPR و کمک های اولیه را بگذرانید

در مشاوره فرزندپروری توصیه می شود که، دوره CPR و کمک های اولیه را بگذرانید. باور کنید، شما هرگز نمی دانید چه زمانی به این مهارت های آموخته شده احتیاج دارید. در مواقع اضطراری، باید بدانید که چگونه امور را اداره کنید. شاید برخی در پاسخ به این توصیه بگویند که امروزه اینترنت انسان ها را از آموزش دیدن بی نیاز کرده است، اما باید بگوییم در مواقع بحرانی استرس و وحشت نمی گذارد که شما مانند حالت عادی فکر و رفتار کنید، به همین دلیل نیاز است که از قبل یک سری مهارت ها آموزش دیده باشید.


دکتر روانشناس کودک خوب در تهران




نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد