مشاوره کودک پرخاشگر به مجموعه جلسات مشاوره روانشناسان کودک گفته می شود که با هدف علت سنجی پرخاشگری بچه ها و ارائه راهکارهای درمانی، توسط مشاور کودکان انجام می گیرد. اگر نمی دانیم با بچه پرخاشگر چه کنیم و چطور باید بچه لجباز و عصبی را مدیریت کنیم
یکی از رایج ترین و دشوارترین چالش ها برای والدین به ویژه والدین جوان، رفتار پرخاشگرانه کودکان است.
برای کار در این زمینه (رفتار با بچه لجباز و عصبی)، مهم است که والدین رابطه ای (با کودک) بر اساس ارتباط و اعتماد ایجاد کنند. این مهم ترین اصل در برخورد با پرخاشگری کودکان است که باید بیاموزید!
والدین باید مایل به عقب نشینی از شرایط و مشاهده رفتار کودک خود باشند. آنچه از نظر والدین رفتاری غیرقابل قبول است، برای کودک منطقی و مناسب به نظر میرسد.
نکته کلیدی در کمک به کودک در مدیریت رفتارهای خود، آموزش جایگزین های واقع بینانه و سازنده رفتاری است که قبلاً ایجاد کرده اند.
ممکن است به کودکی که به طور مداوم رفتار پرخاشگرانه دارد آموزش داده شود که چگونه هنگام عصبانیت خود را کنترل کند و سپس راهکارهایی را برای استفاده در چنین شرایطی به او بیاموزند.
به عنوان مثال، ممکن است به کودکان آموزش داده شود که تا ده بشمارند، نفس های عمیق بکشند، یا یک صحنه آرام را تجسم کنند.
کودکان نباید از احساس عصبانیت دلسرد شوند بلکه باید به آنها آموزش داد که هنگام بروز عصبانیت به طور مناسب با آن برخورد کنند.
این چیزی است که در طی جلسه های مشاوره روانشناسی کودکان به والدین آموزش داده می شود تا چطور با بچه های خود رفتار کنند.
بر اساس یافته های روانشناسی کودکان و نوجوانان
کودکان اغلب از رفتارهای پرخاشگرانه ای مانند:
برای بیان احساساتی که برایشان بسیار پیچیده است نشان می دهند.
ممکن است کودکان احساساتی چون سرخوردگی، اضطراب ، اختلال استرس ، ترس یا آسیب پذیری را از طریق رفتار پرخاشگرانه ابراز کنند.